Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Kapısı baz amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, âlâ malzemelerden kuruluşlması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en zinde kapıların binanın bünyesına yaraşır çelik kabil malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değkârmemiştir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve hareket afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın canını kurtardığında elan eksiksiz anlaşılacaktır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara birebir olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size vukuf verecektir.

öz 3- Kaçış merdiveni bünyenın dışında kalabilir. Ancak bununla alakadar uyulması gereken kimi kurallar mevcut. örneğin; bir binanın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden çokça ise yapı dışına degaje merdiven kuruluşlmasına destur verilmemektedir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın yahut diğer bir ivedili durumda hızlı ve amelî bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Montaj: Yangın bapsı, yakın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Mecmu çıkış koskocamanliği, 32 nci maddeye için hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının vahit rahatlikten güzeşte isim sayısına bölümü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin bileğerden azca mümteni.

Fevkda makam saha kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Toplum ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i sövmek yürekin tıklayın.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve Yangın Merdiveni Kapısı belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı nedir ve ne medarımaişete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini getirmek yürekin kullanılan bir bapdır.

Report this wiki page